Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievčatko vyviazlo z masakry v Dolnom Sasku bez zranení

SITTENSEN - Vyše 17 hodín po nočnej masakre v obľúbenej čínskej reštaurácii dolnosaského mesta Sittensen tápu nemeckí kriminalisti v tme. Hovorca polície v Rotenburgu/Wümme síce pripustil, že môže ísť o zločin, ktorý súvisí s organizovanou kriminalitou, avšak nevylúčil ani rodinnú drámu alebo masovú vraždu z iných pohnútok. S určitosťou však nešlo o obvyklý zločin, zdôraznil.

Štyridsaťsedemročný muž našiel krátko po polnoci v rôznych miestnostiach reštaurácie mŕtve telá troch mužov a troch žien, vrátane vlastnej manželky. Všetky obete, časť ktorých bola spútaná, sú zrejme ázijského pôvodu. Identifikovaná je predbežne iba spomínaná manželka. Kriminalisti predpokladajú, že ide o prevádzkovateľov zariadenia a ich zamestnancov.

Popri jednom členovi personálu, ktorý leží po strelnom poranení hlavy v kritickom stave v nemocnici pod ochranou polície, sa v inkriminovanom čase nachádzala v dejisku zločinu ešte jedna osoba, ktorá vyviazla bez ujmy na zdraví. Ako dnes popoludní potvrdili policajné zdroje, ide o dvoj- až trojročnú dcérku prevádzkovateľov reštaurácie.

Na mieste zločinu, ktorý vyvolal v spomínanom meste pobúrenie verejnosti, pretože majitelia reštaurácie tam boli veľmi obľúbení a nikto si nočný zločin na nich nevie vysvetliť, pracujú stále kriminalisti, od popoludnia už aj špecialisti Spolkového kriminálneho úradu (BKA), ktorý sa vzhľadom na charakter zločinu zapojil do vyšetrovania.

Súdna pitva obetí sa neuskutoční skôr ako v utorok predpoludním. Znalci pomerov sa už nechali počuť, že ak by zločin zo Sittensenu súvisel s aktivitami čínskych triád, skupín organizovaného zločinu z najľudnatejšej krajiny sveta, ktoré sa špecializujú okrem iného aj na výpalné, bol by to najvážnejší prejav ich aktivít na území spolkovej republiky vôbec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu