Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dráma ako z hororu: Dvaja škôlkári (6) spadli do studne, učiteľka skočila za nimi!

Studňa, kde spadli dvaja škôlkari Zobraziť galériu (2)
Studňa, kde spadli dvaja škôlkari (Zdroj: Foto: HZS Juhomoravského kraja)

BOHDALICE – Bezstarostná hra detí na dvore školy a škôlky v českých Bohdaliciach-Pavloviciach na Vyškovsku sa dnes doobeda mohla skončiť tragicky. Dvaja šesťroční zvedaví chlapci objavili dieru v poklope studne. Vystriehli krátku nepozornosť učiteľky a svoj objav sa rozhodli preskúmať. Pošmykli sa však a spadli rovno do sedemmetrovej hlbiny. Spadli do ľadovej vody, ktorá mala hĺbku štyri metre. V záchvate paniky tak museli bojovať o svoj holý život. Pohotová učiteľka razom skočila za nimi a deti zachránila.

"Nejakí zlodeji cez víkend ukradli železnú konštrukciu, ktorá držala betónové panely, ktorými bola studňa prikrytá. Keď tu železnú konštrukciu odniesli, vznikla tam asi polmetrová medzera. Tá voda dole je ľadová, bol to boj o holý život, "opisuje pre novinky.cz desivú udalosť starosta Bohdalíc Ján Hrežo.

Celý desivý incident našťastie videla aj druhá učiteľka, ktorá okamžite zalarmovala pracovníkov z dediny. Podľa starostu, chlapi hneď chytili rebrík a bežali na pomoc. Vyšší z topiacich sa chlapcov sa sám dokázal po rebríku vyšplhať na súš. Nižší to však nedokázal. Oddaná učiteľka ho teda držala v náručí, šliapala vodu a spoločne takto prežívali minúty hrôzy čakajúc na príchod hasičov.  Záchrankyňa sa pritom sama pridržiavala len trubky na vodu. „Boli tam asi pätnásť minút, než ich dostali von,"opísal zásah starosta.

Dráma ako z hororu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: HZS Juhomoravského kraja)

Na mieste zasahovali aj záchranári. Podľa nich boli obidvaja chlapci aj učiteľka podchladení. No, na to, z akej výšky spadli, mali obrovské šťastie, že sa im nič vážne nestalo.
 
Starosta už zariadil, aby chýbajúcu konštrukciu nahradili. Prisľúbil, že na studňu zabezpečí také zábrany, aby s ním neodišli ani štyria zlodeji.
 
Česká polícia informovala, že hasiči studňu úplne vyčerpajú, aby sa presvedčili, že v nej už nikto nie je. Ide len o preventívny dôvod, po žiadnom z detí ani dospelom nepátrajú

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu