Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vozidlo autoškoly vletelo do rybníka a prevrátilo sa: Matka neprežila, dcéra vo vážnom stave!

(Zdroj: Facebook)

LIBEREC – Dve ženy zomreli včera v Libereckom kraji v dôsledku dvoch dopravných nehôd. Pri nehode osobného auta na ceste 38 u Bezdězu na Českolipsku zahynula spolujazdkyňa. Vodič bol s ťažkým zranením dopravený na traumatológiu do Liberca, povedala hovorkyňa krajských záchranárov Lenka Markovičová.

Už ráno vyrážali záchranári do Mírové pod Kozákovem na Semilsku, kde auto skončilo v rybníku. Vodička zomrela po prevoze do nemocnice, vo vážnom stave je aj jej dcéra. Podľa odhadu záchranárov mohli byť vo vode 20 minút.

Nehoda na hlavnej ceste pri Bezděze bola podľa krajskej policajnej hovorkyne Ivany Balákovej ohlásená v 10:30. "Vodič išiel z Doks na Mladú Boleslav a približne kilometer pred odbočkou do obce Bezděz vyšiel zo zatiaľ nezistených príčin z cesty, havaroval a prevrátil sa na strechu," opísala nehodu hovorkyňa. Vo vozidle zahynula osemdesiatšesťročná matka vodiča. Šesťdesiatdvaročný muž podľa nej vyviazol s ťažkým zranením. Cesta musela byť podľa Balákovej približne na hodinu úplne uzavretá.

K nehode fabie s označením autoškola u Mírové pod Kozákovem na Semilsku vyrážali záchranári krátko po 08:00. "Bolo nám ohlásené, že auto zišlo do rybníka v Sekyrkových Loučkách, hasiči na mieste zistili, že je auto na streche obrátené kolesami nahor," opísala nehodu hovorkyňa Hasičského záchranného zboru Libereckého kraja Zdenka Štrauchová. Ako prví na miesto prišli policajti z Turnova, pár minút po nahlásení udalosti. "Len dali dole opasky a skočili do vody," uviedol hovorca polície Petr Kmínek. Podľa neho sa policajtom podarilo jedny dvere otvoriť ešte pred príchodom hasičov, ktorí tiež skočili do vody. Z auta potom vytiahli matku s dcérou a zahájili oživovanie. "Obe boli v bezvedomí," povedala Štrauchová. Na miesto prišli aj policajní potápači, nikoho ďalšieho vo vode nenašli.

Podľa Markovičovej 13-ročné dievča previezli vo vážnom stave vrtuľníkom do pražskej nemocnice v Motole, jej štyridsaťsedemročná matka bola dopravená na traumatológiu do Liberca. "O 13:35 zomrela," povedala hovorkyňa libereckej nemocnice Barbora Silná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu