Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pápež František vyzýva ľudí pred MS: Nech je futbal vzorom pre život

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

RÍM - Pápež František sa obráti vo štvrtok na účastníkov a divákov začínajúcich sa majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii s posolstvom vyzývajúcim na spolupatričnosť a dodržiavanie pravidiel. Argentínsky rodák a milovník najpopulárnejšej hry na svete sa na divákov a priamych účastníkov športového sviatku obráti prostredníctvom videa, ktoré Brazílčania odvysielajú pred otvárajúcim zápasom medzi Brazíliou a Chorvátskom.

Pápež v ňom vyzve na prezentáciu futbalu ako tímovej hry a solidarity a odmietnutie rasizmu a chamtivosti. Podľa populárneho pontifika futbal učí tri veci, ktoré pomáhajú šíriť mier a solidaritu: potrebu tvrdo trénovať a pracovať v záujme dosiahnutia cieľa, dôležitosť dodržiavania pravidiel a tímovej práce a potrebu rešpektovať a ctiť svojich súperov.

"V záujme víťazstva je nutné prekonať individualizmus, sebectvo, všetky podoby rasizmu, intolerancie a manipulácie ľudí. Byť chamtivým je vo futbale rovnako ako v živote prekážkou. Nenechajte nikoho, aby sa chrbtom obrátil k spoločnosti a cítil sa vylúčený. Odmietnime segregáciu, odmietnime rasizmus," zaznie z úst hlavy katolíckej cirkvi, ku ktorej sa hlási veľká väčšina obyvateľov juhoamerického kontinentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu