Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kim Čong-un vynadal meteorológom: Predpovede sú zlé!

Kim Čong-un
Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG - Severokórejský líder Kim Čong-un podrobil hydrometeorologický úrad jeho krajiny ostrej kritike.

Meteorologické predpovede sú podľa neho často nesprávne a používané metódy nie sú "moderné ani vedecké", citoval v stredu Kima denník Rodong Sinmun. Kim zdôraznil, že meteorológovia musia zásadne zlepšiť svoju prácu, pretože správne predpovede počasia sú potrebné na "ochranu života a majetku ľudí pred katastrofami spôsobenými abnormálnymi klimatickými javmi".

Vysielacia spoločnosť BBC pripomína, že verejné kritiky zo strany vysokých predstaviteľov nie sú v KĽDR bežné. Kim ju vyslovil počas takzvanej "cesty do terénu" a odvysielala ju aj štátna televízia. Návštevy v teréne, či už v továrni alebo v kasárňach, sú častejšie spojené s chválou.

Kritika je vzácna a naposledy sa s ňou zo strany svojho lídra Severokórejčania stretli počas jeho návštevy v zábavnom parku v Pchjonjangu, ktorá ho podľa jeho slov sklamala.

KĽDR tento rok opäť čelí extrémnemu suchu, ktoré ohrozuje úrodu. V máji štátne médiá informovala, že následkom sucha bolo zničených už "niekoľko tisíc hektárov obilnín a zemiakov". Ide údajne o najväčšie sucho za posledných 50 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu