Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemecký minister spravodlivosti: Snowdenov výsluch neprichádza do úvahy!

Edward Snowden
Edward Snowden (Zdroj: SITA)

HAMBURG - Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas vyjadril názor, že vypočúvanie bývalého pracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena v Nemecku neprichádza do úvahy, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

Maas pre internetovú stránku Spiegel Online zdôraznil, že rozhodujúce je predovšetkým to, že Snowden bude vypočutý, a nie miesto, kde sa to uskutoční.

"Vysvetlenie je na jeho žiadosť, preto vychádzam z toho, že na konci bude pripravený aj na vypočúvanie - a je jedno, kde," dodal minister.

Vo vyšetrovacom výbore Bundestagu pre záležitosti NSA požadovala nemecká opozícia, aby Snowdena pozvali na vypočutie do Nemecka. Vládnuca únia a koaličná SPD to odmietajú a chcú vyslať delegáciu do Ruska, kde Snowden dostal azyl.

"Prečo by to nemohol zopakovať aj v Moskve, keď už dávno všetko povedal verejne?" položil v tejto súvislosti otázku nemecký minister spravodlivosti.

Podľa Snowdenovho právneho zástupcu Anatolija Kučerenu sa jeho klient pokúsi o predĺženie povolenia na pobyt v Ruskej federácii. Spojené štáty vydali na Snowdena zatykač. Nemecká prokuratúra minulý týždeň otvorila vyšetrovanie údajného sledovania mobilného telefónu kancelárky Angely Merkelovej, ktorú mala vykonávať NSA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu