Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivý incident v Ríme: Lietadlo Ryanairu sa nekontrolovane rozbehlo po dráhe a nabúralo!

Boeing bez pasažierov a posádky vrazil do hasičskej stanice na letisku.
Boeing bez pasažierov a posádky vrazil do hasičskej stanice na letisku. (Zdroj: Huffington Post)

RÍM - Na letisku v Ríme sa včera stala kuriózna nehoda. Zle zabezpečené lietadlo začalo samo od seba rolovať po dráhe, čo sa nezaobišlo bez jeho poškodenia. Viac ako 40-tonový stroj po 40 metroch „stretol“ hasičskú stanicu a úplne zničil svoje zadné krídlo na pravej strane. Výška škody sa vyšplhala na 250-tisíc eur. Lietadlo totiž poškodilo aj hasičskú stanicu, to ktorej vrazilo.

Boeing 737 bol v tom čase prázdny, tesne pred nehodou všetci pasažieri aj posádka lietadla vystúpili. Jeden zo svedkov povedal: „Bolo neuveriteľné to sledovať. Tento obrovský ťažký stroj len tak začal rolovať dozadu a naberať rýchlosť, až kým nevrazil do garáže hasičskej stanice letiska. Celá udalosť zabrala iba niekoľko sekúnd ale hluk, v okamihu keď narazil do budovy, bol neuveriteľný.“

Bolo veľkým šťastním, že tom v čase nebol nikto v okolí či v priestoroch stanice. Nehoda sa stala blízko hlavného terminálu, ktorý denne využívajú milióny pasažierov. V Británii, kde je letecká spoločnosť Ryanair označovaná ako najhoršia airolinka, už vedenie požiadalo o vyšetrenie prípadu.

Celou situáciou sa zaoberá aj polícia. Kliny, ktoré mali lietadlo istiť v jeho parkovacej pozícii, totiž neboli na svojom mieste. Letisko trvá na zrušení všetkých letov spoločnosti Ryanair z rímskeho Ciampino.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu