Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Potrestal neposlušného syna tým, že ho nechal ísť pešo: Súd ho vyhlásil za vinného!

Názory na konanie otca Roberta Demonda sa líšia. Zobraziť galériu (2)
Názory na konanie otca Roberta Demonda sa líšia. (Zdroj: tpnn.com)

WASHINGTON - Americká sudkyňa na Havaji udelila ročnú podmienku a pokutu mužovi, ktorý vysadil svojho syna z auta a z výchovných dôvodov ho za trest nechal ujsť jednu míľu (1,6 kilometra) zo školy domov. Podľa sudkyne Kathleen Watanabeovej išlo o "zastaraný" trest , ktorý nie je vhodný. O tvrdosti tohto trestu sa už vedú rôzne polemiky.

Robert Demond z mesta Kilauea uviedol, že vyzdvihol syna v škole a začali sa baviť o bližšie neurčenej téme, ktorá bola podľa neho dôležitá. Syn ho však ignoroval a preto ho nechal ísť domov pešo, aby sa "nad sebou a svojím správaním zamyslel". Koľko má chlapec rokov, nebolo podľa agentúry AP jasné. Otec ale dostal pokutu 200 dolárov (teda 146,94 eur).

Potrestal neposlušného syna tým,
Zobraziť galériu (2)

Sudkyňa mužovi takisto nariadila navštíviť kurzy rodičovstva vzhľadom na to, že bol odsúdený za ohrozenie starostlivosti o maloletého, čo je v USA priestupok. Američan dal jasne najavo, že teraz by už celú situáciu riešil inak. Ako uviedol pred súdom, nemyslel si, že jeho potrestanie by mohlo byť trestné. „Bola to normálna forma trestu, keď som vyrastal,“ dodal.

Sudkyňa Watanabeová na to vraj odvetila, že časy sa zmenili a že na deti všade číha oveľa viac nástrah, či už ide o dopravu či najrôznejších útočníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu