Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Teherán zasiahla piesočná búrka: Štyria mŕtvi, takto vyčíňala!

Teherán zasiahla púštna búrka
Teherán zasiahla púštna búrka (Zdroj: TASR)

TEHERÁN - Hustá piesočná búrka dnes vyčíňala v iránskom hlavnom meste Teherán. Víriace mračno piesku zatemnilo slnko a rúcalo stromy, pričom zahynuli najmenej štyria ľudia a ďalších 30 osôb sa zranilo. Informovala o tom štátna televízia, ktorú citovala agentúra AP.

Teherán zasiahla búrka so sprievodným vetrom, ktorý dosahoval rýchlosť 110 kilometrov za hodinu, podľa iránskej tlačovej agentúry IRNA 130 kilometrov za hodinu.

Televízia v správe uviedla, že búrka vyvracala stromy a na niekoľko minút ponorila metropolu do tmy. Takisto spôsobila reťazovú haváriu na hlavnej ceste južne od Teheránu, kde do seba narazilo 20 áut. Živel tiež zapríčinil zrušenie medzinárodných letov. Leteckí dispečeri presmerovali niekoľko domácich letov do strednej časti Iránu.

Úrady požiadali deti a starších ľudí, ako aj osoby so srdcovými ťažkosťami, aby sa počas piesočnej búrky zdržiavali vo vnútri budov. Televízia ďalej informovala, že silné víchrice vyčíňali aj v strednom Iráne, ale nie sú žiadne správy, že by tam došlo k obetiam na životoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu