Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hovorca Bieleho domu nečakane rezignoval: Takto sa o ňom vyjadril Obama

Barack Obama a Jay Carney
Barack Obama a Jay Carney (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Hovorca amerického prezidenta Baracka Obamu Jay Carney končí vo funkcii a nahradí ho jeho zástupca Josh Earnest. Oznámil to včera nečakane v Bielom dome priamo Obama, keď prerušil každodenný pravidelný briefing. Dôvody Carneyovej rezignácie neboli zverejnené.

Obama nazval Carneyho jedným zo svojich najbližších priateľov a skvelým hovorcom, na ktorého vraj bude naďalej spoliehať ako na svojho externého poradcu. Carney si plánuje v lete oddýchnuť a až potom začať s novou prácou, povedal americký prezident. S akou ale už nespresnil.

Povedal tiež, že Carney a jeho rady mu budú chýbať. Josh Earnest je ale podľa neho tiež "skvelý chlap", ktorý je súčasťou jeho tímu od chvíle, keď po prvýkrát kandidoval na prezidenta.

"Bola to skvelá skúsenosť," vyhlásil Jay Carney po Obamovom oznámení. Dodal, že zostane do polovice júna. Vo funkcii Obamova hovorcu bol Carney od februára roku 2011. V 80. rokoch začínal ako reportér pre The Miami Herald. Potom pracoval v časopise Time, okrem iného ako jeho spravodajca v Moskve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu