Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

"Chytrý" Čech si našiel pred políciou takúto kurióznu skrýšu

Mladík sa pred políciou skryl v mrazničke.
Mladík sa pred políciou skryl v mrazničke. (Zdroj: PZ ČR)

HRANICE - Do mrazáku sa pred policajtmi zavrel mladík, ktorý sa v noci na pondelok vlámal do predajne potravín v Hraniciach na Přerovsku .

V mrazivej skrýši však nakoniec mladistvý dlho nepobudol. Našiel ho tam policajný pes Xaver, ktorého si policajná hliadka priviedla na pomoc. Podľa policajnej hovorkyne sa z predajne snažil ukradnúť cigarety, alkohol, ale aj myš k počítaču. Celková škoda bola vyčíslená na viac ako 18.000 českých korún, povedala dnes krajská policajná hovorkyňa Irena Urbánková.

Policajtov na Hranické sídlisko Hromůvka zavolali ľudia, ktorí si všimli rozbité výkladné skrine. Kvôli podozreniu, že je páchateľ na mieste, zavolala hliadka psovoda so psom. "Tí skutočne osobu podozrivú z tohto porušenia vypátrali. Bola ukrytá v mrazničke. Vyzvali ju, aby svoj úkryt opustila, čo dobrovoľne urobila, " uviedla policajná hovorkyňa .

Mladíka z Hranička policajti zadržali a previezli na policajnú stanicu, odkiaľ ho potom prepustili. Do predajne vnikol po rozbití výkladné skrine a lup si skladal do pripraveného vreca. Išlo o niekoľko škatuliek cigariet, niekoľko fliaš alkoholu, peniaze , stravné lístky, elektronickú myš k počítaču, nákupný košík a ďalšie drobnosti v celkovej hodnote 8 328 českých korún. Na poškodené výkladnej skrini spôsobil mladík škodu viac ako 10.000 českých korún. Je podozrivý z krádeže a poškodenia cudzej veci. Kvôli veku mu hrozí polovičný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu