Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pád akrobatiek v cirkuse: Tri sú v kritickom stave, už poznajú príčinu nešťastia!

Skupina akrobatiek sa zranila pri hromadnom páde z výšky Zobraziť galériu (3)
Skupina akrobatiek sa zranila pri hromadnom páde z výšky (Zdroj: SITA/AP Photo/Rose Viveiros)

PROVIDENCE - Najmenej tri akrobatky boli dnes v kritickom stave po tom, ako sa v nedeľu v cirkuse v americkom štáte Rhode Island zrútila podporná konštrukcia.

Osem akrobatiek spadlo na tanečníčku pod nimi. K nešťastiu došlo v cirkuse Ringling Brothers and Barnum and Bailey pri vystúpení nazvanom "Legendy", keď akrobatky viseli ako "ľudský luster", pričom na uchopenie využívali svoje vlasy.

Zranené akrobatky boli zo Spojených štátov, Brazílie, Bulharska a Ukrajiny, uviedla tlačová agentúra AP. Incident sa odohral približne 45 minút po začiatku predstavenia, ktoré odštartovalo o 11.00 h v meste Providence. Svedkami nešťastia bolo 3900 divákov, z toho množstvo detí.

Podľa komisára pre verejnú bezpečnosť Stevena Parea zistili, že zlyhala svorka, ktorá účinkujúcich uchopila a mala udržať na konštrukcii. Povedal, že toto vystúpenie sa robilo veľakrát a nanešťastie zlyhala táto konkrétna svorka.

Podporná kovová konštrukcia, z ktorej akrobatky viseli, sa uvoľnila od kovového nosníka, s ktorým bola spojená. Ženy padli z výšky sedem až 12 metrov.

Hlavný manažér predstavenia "Legendy" Roman Garcia poprosil ľudí, aby sa za akrobatky modlili. Necelé dve hodiny po nešťastí uviedol, že všetci v nemocnici sú pri vedomí a majú sa dobre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu