Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Útok na konvoj NATO: Zahynuli dvaja vodiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEŠÁVAR - Dvaja ľudia zahynuli dnes v Pakistane pri útoku neznámych militantov na zásobovací konvoj Severoatlantickej aliancie (NATO) smerujúci do Afganistanu, informovala agentúra AP.

K ozbrojenému prepadu konvoja, pri ktorom zahynuli dvaja vodiči kamiónov, došlo v oblasti Džamrúd, v kmeňovej oblasti Chajbar, uviedol predstaviteľ miestnej správy. Ďalší traja ľudia utrpeli pri útoku zranenia. Džamrúd sa nachádza približne 40 kilometrov západne od mesta Pešávar.

Približne 30 militantov podľa miestnych úradov najprv spustila paľbu na konvoj a následne podpálila tri návesy aj s piatimi malými nákladnými autami, ktoré boli na nich naložené. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení nikto neprihlásil.

Pozemné trasy vedúce cez Pakistan majú zásadný význam z hľadiska zásobovania jednotiek NATO dislokovaných v Afganistane. V súčasnosti sa čoraz častejšie využívajú na sťahovanie materiálu z Afganistanu, ktorý by do konca roku mali opustiť všetky bojové jednotky medzinárodných síl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu