Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zabila ju zo žiarlivosti

Skydiving je napriek všeobecne rozšírenému názoru bezpečný šport. Zobraziť galériu (2)
Skydiving je napriek všeobecne rozšírenému názoru bezpečný šport.

BRUSEL - Nezvyčajnú krutosť a zákernosť preukázala žiarlivá Belgičanka Els Clottemans (22).

Poškodila padák svojej najlepšej priateľke Els Van Doren (37), ktorá dopadla na zem z výšky vyše 4 000 metrov a zabila sa pred očami zhrozených prizerajúcich sa ľudí. Príčinou bola jej aférka s holandským priateľom Clottemans, ktorá situáciu nezvládla.

Trojica sa venovala skydivingu už niekoľko rokov a dobre spolu vychádzala. Až dovtedy, kým vydatá Van Doren nezačala milostnú aféru s Marcelom, priateľom Els Clottemans. Ohrdnutá mladá žena sa preto rozhodla svoju sokyňu vyradiť z hry. Pred viac ako dvomi mesiacmi sa všetci traja s ešte jedným známym vybrali na zoskok nad mestom Opglabbeek. Po výskoku z lietadla sa dve ženy ešte chytili rukami, aby vytvorili s druhou dvojicou formáciu hviezdy a potom mali otvoriť padáky. Van Doren sa však hlavný padák neotvoril a rovnako pochodila aj s rezervným. Jej posledné momenty života zachytila kamera, ktorú mala na prilbe.

„Pozrela som hore a uvidela čiernu bodku, ktorá rýchlo padala k zemi. Bodka však mávala rukami a bolo jasné, že ide o človeka,“ popísala chvíle pred pádom do záhrady očitá svedkyňa. Vyšetrovanie preukázalo, že s obomi padákmi sa manipulovalo. „Je zriedkavé, ak sa neotvorí jeden padák. Ale aby sa to stalo aj s druhým, je nemožné,“ povedal jeden z expertov. Keď vyšli najavo intímne vzťahy medzi parašutistami, motív bol jasný. Clottemans sa deň pred vypočúvaním dokonca pokúsila o samovraždu, obvinenia však naďalej popiera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu