Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pápež vyzval katolíkov k znovuobjaveniu svojej viery: Choďte vpred, bez strachu

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František vyzval v sobotu katolíkov, aby znovu objavili korene svojej viery. Jeho slová zazneli počas slávenia veľkonočnej vigílie v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne.

František vyzval kňazov, biskupov, kardinálov a všetkých katolíkov, aby si spomenuli na to, keď po prvý raz našli vieru.

Po homílii pápež pokrstil desiatich katechumenov - začal s talianskymi bratmi, osemročným Giorgiom a desaťročným Jacopom. Potom nasledovali ďalší, najstarší mal podľa agentúry DPA 58 rokov. Celkovo pochádzali z Talianska, Bieloruska, Senegalu, Libanonu, Francúzska a Vietnamu.

Pápež ich vyzval, aby priniesli vieru "na koniec sveta", uviedla agentúra AP.

"Šťastnú Veľkú noc všetkým," zaželal František na záver a dodal: "Choďte vpred, bez strachu."

Vatikánsky rozhlas informoval, že slávnostnú svätú omšu Veľkonočnej nedele bude Svätý Otec sláviť na Námestí sv. Petra o 10.15 SELČ. Pápež neprednesie počas nej homíliu, ale prihovorí sa na záver vo forme tradičného veľkonočného posolstva a slávnostného požehnania Urbi et Orbi (Mestu a svetu). Tak ako minulý rok, neočakávajú sa pozdravy vo viacerých jazykoch.

V nasledujúci deň, vo Veľkonočný pondelok, sa Svätý Otec napoludnie pomodlí s veriacimi mariánsku modlitbu Raduj sa, Nebies kráľovná, dodal Vatikánsky rozhlas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu