Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podomácky vyrobenú nálož v centre Viedne už zneškodnili: Vieme, kto ju tam umiestnil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ – Po domácky vyrobenú nálož, ktorá vyvolala v piatok večer alarm všetkých príslušných zložiek vo Viedni, vynútila si evakuáciu obytného domu a uzavretie okolia nálezu, ukryl v pivničných priestoroch 34-ročný muž, ktorý sa priznal po štvrtkovom zadržaní k dvojnásobnej januárovej vražde zo štvrte Ottakring.

Nebezpečný nález, ktorý ešte v piatok večer odviezli pyrotechnici z centra rakúskej metropoly, medzičasom zneškodnili. Informácie priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Obeťami januárového zločinu boli 45-ročný, dovtedy bezúhonný hornorakúsky občan, komunálny politik s bosnianskymi koreňmi a istý 57-ročný Nemec, ktorý čelil vyšetrovaniu pre podozrenie z trestného činu krátenia daní.

Rakúska polícia zadržala vo štvrtok pre podozrenie z účasti na čine Srba Dejana V.(29) a rakúskych súrodencov chorvátskeho pôvodu, Renatu (42) a Kristijana (34) H. Práve poslednemenovaný sa pri výsluchu priznal k zodpovednosti za predmetné činy a následne prezradil aj miesto úkrytu nálože.

Ako ďalej vypovedal, pôvodne chcel nálož použiť pri atentáte na dvojicu, napokon však prvého z dvojice zastrelil a druhému spôsobil smrteľné zranenia odpálením ručného granátu. Prečo sa rozhodol pre túto alternatívu, to vyšetrovatelia zatiaľ neprezradili.

Za činom mohli byť, ako sa už dlhší čas špekuluje, peňažné spory súvisiace s ilegálnymi obchodnými transakciami s dieselovou naftou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu