Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Taliban zaútočil na penzión v Kábule, zahynulo malé dieťa

(Zdroj: YouTube)

KÁBUL - Obliehanie kábulského hotela, na ktorý zaútočili bojovníci Talibanu a držali v ňom najmenej štyroch zahraničných rukojemníkov, sa dnes skončilo. Bezpečnostné sily zastrelili posledného bojovníka Talibanu, ktorý sa ukrýval v budove.

Najmenej jedno afganské dieťa zahynulo. "Boj sa skončil. Piati útočníci sú mŕtvi," povedal Kadám Šách Šáhím, veliteľ 111. armádneho zboru v Kábule.

"Jeden odpálil svoje auto naplnené výbušninami, traja v budove odpálili bomby, ktoré mali pripevnené k telám, a jedného zastrelili bezpečnostné sily. Všetci štyria cudzinci sú nažive a v bezpečí," dodal vojenský veliteľ.

Hotel využívala americká organizácia venujúca sa humanitárnej pomoci. "Samovražedný atentátnik v aute naloženom výbušninami sa odpálil pred vchodom do hotela," uviedol hovorca kábulskej polície Hašmat Stanikzaj. Následne zaútočili bojovníci Talibanu na budovu a dostali sa dnu. Na mieste bolo niekoľko hodín po explózii stále počuť silnú streľbu.

Taliban začiatkom marca varoval Afgancov, aby sa na prezidentských voľbách naplánovaných na 5. apríla nezúčastnili. Svojim bojovníkom nariadil hlasovanie prekaziť a útočiť na každého, kto je s ním akokoľvek spojený.

Svedok udalosti povedal pre agentúru Reuters, že videl približne 20 ľudí neafganského pôvodu, ako boli evakuovaní z hotela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu