Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lietadlo sa zrútilo do vodnej nádrže: Vrak budú musieť vyloviť z hlbín, telá sú v ňom uväznené

(Zdroj: YouTube)

RIDGWAY – Pri sobotňajšej leteckej nehode v americkom štáte Colorado zomrelo päť ľudí. Skoršiu domnienku potvrdilo pondelkové pátranie po stopách malého súkromného lietadla, pri ktorom vo vodnej nádrži objavili záchranári päť mŕtvych tiel. Záchranný tím bude musieť lietadlo vyloviť z hĺbky 21 metrov a dopraviť k brehu chladnej nádrže, aby mohol vyslobodiť telá, uviedla agentúra AP. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

Lietadlo aj obete objavila v pondelok diaľkovo ovládaná podvodná kamera a neskôr nález potvrdili aj potápači. Let z mesta Gadsden v štáte Alabama na juhovýchode USA mieril do coloradského mesta Montrose, zrútil sa však do vodnej nádrže Ridgway vzdialenej takmer 300 kilometrov juhozápadne od Denveru.

Príčinu nešťastia zatiaľ úrady vyšetrujú. Podľa predbežného vyšetrovania sa zdá, že to mohla byť technická porucha. Ako dispečeri stratili kontakt s lietadlom, pilot hlásil, že sa stroj začína otáčať. Podobne popísali vyšetrovateľom posledné okamihy letu očití svedkovia.

Totožnosť obetí nie je úradne potvrdená, podľa AP sú medzi nimi dve deti školského veku, za ktoré v pondelok usporiadali ich učitelia a spolužiaci v Alabame pietnu akciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu