Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jarné slnko nepriateľom vodičov: Stačila sekunda a Felícia sa ocitla v rieke!

Stáva sa aj lepším vodičom Zobraziť galériu (3)
Stáva sa aj lepším vodičom (Zdroj: Polícia ČR)

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Buďte opatrní! Ešte sme sa ani nestihli rozlúčiť so zimou a už na nás útočia prvé lúče jarného slniečka. A najmä na vodičov. Stačí, že vás za volantom len na malý okamih oslepí a ocitnete sa mimo cesty, v horšom prípade v aute idúcom pred vami, nebodaj v rieke. Niečo podobné sa stalo aj vodičke Felície, ktorej navyše silné slnko zarobilo aj na pokutu. No netešte sa z toho krásneho počasia vonku.

Šesťdesiatnička z Valašského Meziříčí  si v pondelok za volantom Felície vychutnávala jazdu v slnečnom počasí, keď tu zrazu, teplé lúče jej zasvietili priamo do očí. Bola to iba sekunda, no aj táto malá chvíľa stačila na to, aby stratila kontrolu nad volantom a s autom sa zošmykla po svahu až do rieky Bečvy.

Jarné slnko nepriateľom vodičov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Voda jej našťastie siahala len do polovice kolies, a tak nemala čas ani dôvod na paniku. Nezranená a s chladnou hlavou oboznámila o svojom nešťastí políciu a tá už o chvíľu dokumentovala miesto nehody. "Počas nehody sa nik nezranil. Felícia mala poškodený nárazník a pravdepodobne aj podvozok. Majiteľka škodu odhadla na päť tisíc korún (asi 183 eur)," uviedol policajný hovorca Vladislav Malcharczik.

Vodičku podrobili dychovej skúške, ktorú absolvovala úspešne a teória o oslepení slnkom bola hneď dôveryhodnejšia. Trestu sa však napriek tomu nevyhla. Za porušenie povinnosti účastníka cestnej premávky a tiež povinnosti vodiča jej policajti uložili blokovú pokutu.

Jarné slnko nepriateľom vodičov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu