Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tento muž čakal na smrť 26 rokov: Nakoniec ho oslobodili!

Glenn Ford
Glenn Ford (Zdroj: SITA)

ANGOLA - Americká justícia zbavila viny a prepustila muža odsúdeného na trest smrti, ktorý na predpokladanú popravu čakal vo väzení takmer 26 rokov. Teraz Glenn Ford (64) podľa agentúry AP neskrýva svoj ​​hnev. Štát Louisiana mu má vyplatiť odškodné.

Ford bol v roku 1988 odsúdený za vraždu istého klenotníka v roku 1983, s ktorým predtým občas spolupracoval. Súd začiatkom týždňa na základe nových informácií dospel k záveru, že odsúdený bol v čase vraždy inde a nemal s ňou nič spoločné. To Ford tvrdil od začiatku.

Nespravodlivo odsúdený k hrdelnímu trestu je už na slobode, cíti sa dobre, ale hnevá sa na miestnu justíciu. "To preto, že som bol zavretý takmer 30 rokov za niečo, čo som nespáchal, " vysvetlil Ford. Už vraj nemôže zažiť všetko, čo by robil pred desiatkami rokov.

V podobných prípadoch sa v štáte Louisina podľa agentúry AP počíta s odškodným 25.000 dolárov za každý rok strávený neprávom vo väzení, maximálne ale v celkovej výške 250.000 dolárov. Ďalších 80.000 by mal však dostať za "stratu životných príležitostí". Celkovo by teda mohol získať 330.000 dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu