Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opozičný politik mal análny sex so svojím asistentom: Súd mu dal tento prísny trest!

KUALA LUMPUR - Malajzijský odvolací súd dnes odsúdil opozičného lídra Anwara Ibrahima na päť rokov väzenia po tom, ako ho uznal vinným z análneho styku s bývalým asistentom v roku 2008, čo je v prevažne moslimskej krajine trestný čin.

 Súd tak dal za pravdu vláde, ktorá sa odvolala voči oslobodzujúcemu rozsudku nižšieho súdu spred dvoch rokov. Obhajcovia 66-ročného politika oznámili, že podajú žiadosť o odklad výkonu súdneho rozhodnutia pred podaním odvolania na najvyšší, federálny súd, informovala agentúra Reuters.

Mohol dostať až 20 rokov

Stúpenci Anwara označili rozsudok za politicky motivovaný s cieľom ukončiť jeho politickú kariéru. Maximálnym trestom za análny styk v Malajzii je až 20 rokov väzenia a bičovanie. Trojčlenný odvolací súd konštatoval, že súd nižšej inštancie urobil chybu, keď pochyboval o vzorkách DNA, ktoré predložila obžaloba ako dôkaz. Súčasne odmietol argument obhajcov Anwara, že s dôkazmi DNA niekto manipuloval.

Manželka a deti plakali

Ide o druhé obvinenie Anwara z homosexuality. V roku 1999 ho iný súd uznal vinným z análneho styku s jeho bývalým vodičom a odsúdil ho na šesť rokov väzenia, v roku 2004 však iný súd rozsudok zrušil. Anwarova manželka a ich tri deti, ktorí boli prítomní na dnešnom súdnom pojednávaní, po vynesení rozsudku plakali.

Očakáva sa, že jeho obhajcovia podajú odvolanie na najvyššom súde a dosiahnu zrušenie výkonu rozsudku, ktorý by však mohol ovplyvniť Anwarove plány kandidovať tento mesiac za poslanca vo voľbách v jednom z malajzijských štátov. Tieto voľby by mu mohli otvoriť cestu k prevzatiu vlády v najbohatšom a najľudnatejšom malajzijskom štáte Selangor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu