Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Útok na turistov v rakúskych Alpách: V noci museli vyskákať nahí z okien, Slovenka zranená!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: orf)

OBERTAUERN - Mali obrovské šťastie! Penzión v rakúskom Obertauerne v noci na utorok zachvátil a do tla zničil mohutný požiar. Vnútri v tom čase spalo niekoľko dovolenkárov vrátane 28-ročnej Slovenky, ktorým sa len zázrakom podarilo pred šľahajúcimi plameňmi ujsť. Spolu s ďalšou ženou skončila v nemocnici, no nebyť lyžiarskeho inštruktora, ktorý zacítil dym ako prvý a zalarmoval pomoc, následky mohli byť oveľa hrozivejšie.

Lyžiarskeho inštruktora Martina Rittbergera, ktorý bol spolu s ďalšími dovolenkármi ubytovaní v penzióne v Rakúskom Obertauerne, v noci na utorok prebudilo rinčanie skla. "Zobudil som sa na to, ako praskajú sklá okien a potom som zacítil dym. Vybehol som von z izby, pozrel sa do haly a na schodisko a chcel som vziať hasiaci prístroj. Potom som si však všimol, že oheň je priveľký," opisuje chvíle drámy Martin.

Útok na turistov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: irf)

Keď zistil, že požiar sa nebezpečne rýchlo šíri, vrátil sa do izby, kde okrem neho spali aj dve ďalšie ženy a všetci traja povyskakovali z okien. V panike a strachu pred hrozivou smrťou v ohni sa odhodlala k zúfalému kroku aj 51-ročná žena z Maďarska. Vyskočila z okna a po asi 2,5-metrovom páde dopadla do hlbokého snehu. Pri náraze si vyvrtla nohu a bola prevezená do nemocnice Tamsweg.

Útok na turistov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: orf)

V chate zachvátenej požiarom spala v tom čase aj 28-ročná Slovenska. Tej sa tak, ako nakoniec všetkým dovolenkárom podarilo našťastie pred plameňmi ujsť. Nadýchala sa však štipľavého dymu a skončila v nemocnici v Schwarzachu.

Požiar bol tak rozsiahly, že s ním asi 100 hasičov zo šiestich obcí bojovalo neuveriteľných 8 a pol hodiny. Okrem chaty, ktorá zhorela do tla, plamene poškodili aj neďaleko zaparkované autá. Penzión podľa doterajšieho vyšetrovania niekto podpálil úmyselne. Vo vstupnej hale, z ktorej sa oheň rozšíril do izieb, totiž hasiči nenašli nič, z čoho by oheň mohol vzplanúť.

Útok na turistov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: orf)

"Pri pátraní po motíve aj páchateľovi budeme skúmať všetky možnosti," povedal pre ORF policajný hovorca Michael Rausch. Polícia už podľa neho vypočúvala viacero ľudí vrátane všetkých obyvateľov chaty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu