Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rekordný úlovok českých colníkov: Zhabali heroín za takmer 30 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Najväčšiu zásielku heroínu, ktorú kedy našli na území Českej republiky, odhalili colníci v uplynulom týždni v Prahe pri kontrole kamióna smerujúceho po tzv. Balkánskej trase z Turecka. Išlo o 182 kilogramov drogy, zabalenú pašerákmi do 477 balíčkov umiestnených v špeciálne upravených drevených paletách, na ktorých boli legálne prepravované kuchynské potreby.

Novinári sa o tom dozvedeli dnes v Prahe na tlačovej konferencii predstaviteľov colnej správy. Podľa policajných vyšetrovateľov vodič kamiónu o drogách v hodnote 750 miliónov Kč (27,4 milióna eur), ktoré boli - ako vyplýva z doterajšieho vyšetrovania - určené pre český trh, pravdepodobne nevedel. Pašeráci zrejme zneužili prepravnú spoločnosť.

Colníci tentoraz nekonali na základe informácií od zahraničných kolegov. Kamión si na detailnejšiu kontrolu vytipovali na základe analýzy prepravy tovaru z nečlenských štátov Európskej únie. Heroín, ktorý sa predáva na ulici, má obvykle koncentráciu 15 percent. V prípade zadržanej zásielky išlo o drogu so 60-percentným podielom účinnej latky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu