Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prezident Turčynov zvolal zasadanie Rady národnej bezpečnosti

Oleksandr Turčynov
Oleksandr Turčynov (Zdroj: wikipedia.org)

KYJEV - Predseda ukrajinského parlamentu a úradujúci ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov zvolal na dnes v súvislosti so situáciou na Kryme mimoriadne zasadanie Rady národnej bezpečnosti. Zároveň obvinil ruské jednotky z podielu na "eskalácii" napätia na polostrove Krym, informovala agentúra Reuters.

Ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov tvrdí, že ruskí vojaci obsadili dve letiská na Kryme. Podľa agentúry Reuters to na svojom konte na Facebooku označil za "ozbrojenú inváziu a okupáciu".

Turčynov na zasadaní parlamentu ďalej uviedol, že navrhol prijať výzvu adresovanú Rusku, aby rešpektovalo územnú celistvosť Ukrajiny.

Ruská Čiernomorská flotila poprela akúkoľvek svoju účasť na obsadení letiska pri Sevastopole.

Rakúske ministerstvo zahraničných vecí dnes  informovalo, že na základe žiadosti novej vlády v Kyjeve nariadilo zablokovanie účtov 18 Ukrajincov. Úradujúca ukrajinská vláda bude mať podľa rezortu rakúskej diplomacie prístup k peniazom ukrajinských lídrov v Rakúsku.

Švajčiarsko už vo štvrtok oznámilo, že zmrazí bankové účty zosadenému ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi a jeho spolupracovníkom, informovala agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu