Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Švédska princezná Madeleine má dievčatko

Princezná Madeleine
Princezná Madeleine (Zdroj: profimedia.sk)

ŠTOKHOLM - Tridsaťjedenročná švédska princezná Madeleine porodila dievčatko. Oznámil to dnes podľa agentúry Reuters švédsky kráľovský dvor. Madeleine, ktorá je štvrtá v poradí na následníctvo švédskeho trónu, sa vlani v júni vydala za americko-britského bankára Christophera O'Neilla.

Novorodené dcéra je prvým dieťaťom páru, ktorý sa usadil v New Yorku. Princezná Madeleine Švédska, vojvodkyňa hälsinglandská a gästriklandská dieťa porodila vo štvrtok v New Yorku o 22:41 tamojšieho času (dnes 4:41 SEČ). "Matka aj dieťa sa tešia dobrému zdraviu," povedal kráľovský dvor.

Verejná podpora monarchie vo Švédsku v posledných rokoch mierne zoslabla, ale je v inak egalitárskom Švédsku naďalej pomerne široká, poznamenala tlačová agentúra Reuters.

Kráľovský palác vlani v septembri informoval, že Madeleine, ktorá je mladšou sestrou korunnej princeznej Victorie, by mala rodiť v marci.

Švédsko je konštitučnou monarchiou, v ktorej má panovník len ceremoniálne povinnosti. Hlavou štátu je od roku 1973 Carl XVI Gustaf.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu