Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Odsúdený vrah Breivik pohrozil hladovkou: Chcem lepšie podmienky!

Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik (Zdroj: SITA)

STAVANGER - Odsúdený nórsky masový vrah Anders Behring Breivik pohrozil vyhlásením hladovky, ktorou si chce vynútiť zlepšenie väzenských podmienok. Oznámila to dnes agentúra AP.

Okrem iného žiada zrušenie komunikačných obmedzení, lepšiu klimatizáciu, poskytnutie gauča a zväčšenie telocvične. Tiež požaduje, aby mu vymenili jeho hernú konzolu PlayStation 2 za modernejšiu verziu.

V liste, zaslanom agentúre AP a ďalším médiám, Breivik pohrozil, že vyhlási hladovku a v prípade nesplnenia svojich požiadaviek je odhodlaný aj zomrieť.    

Autentickosť listu potvrdil právny zástupca odsúdeného Tord Jordet. Podľa jeho slov Breivik v súčasnosti čaká na odpoveď väzenskej správy; od nej bude závisieť, či skutočne začne odmietať potravu.

Andersa Breivika v roku 2012 odsúdili v Nórsku na maximálny trest 21 rokov väzenia za teroristické útoky z 22. júla 2011, pri ktorých zahynulo 77 ľudí. Po uplynutí vymeraného trestu môže súd jeho pobyt za mrežami opakovane predlžovať vždy o päť rokov, a to až smrti odsúdeného.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu