Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Babišovo odhalenie na Twitteri: Čo dohnalo najbohatšieho Slováka spraviť si IQ test?!

Andrej Babiš nemá problém zverejniť, čo si naozaj myslí. Zobraziť galériu (2)
Andrej Babiš nemá problém zverejniť, čo si naozaj myslí. (Zdroj: tast, twitter)

PRAHA - Najbohatší Slovák Andrej Babiš si musí zvykať na "neľahký" údel politika. Odkedy sa z úspešného podnikateľa stal v Česku minister financií, pribudli mu nielen nové právomoci, ale aj povinnosti. S niektorými z nich sa však asi zžíva iba veľmi pomaly, na čo upozornil aj vtipným statusom na internete.

"Po pobyte v snemovni a 14 dňoch ako minister som začal o sebe pochybovať. Dal som si z netu IQtest za 99Kč a upokojil sa. Chyba je inde," vylial si dnes Babiš srdce na svojom twitterovom účte. Asi ho veľmi nebavilo počúvať reči pri rokovaní o vyslovení dôvery novej vláde Bohuslava Sobotku, a tak sa radšej zveril s tým, čo ho trápi internetovým užívateľom.

Babišovo odhalenie na Twitteri:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Samozrejme reakcie na jeho status neboli iba pozitívne, našlo sa aj zopár jedincov, ktorí ho upozornili na to, ako že ako minister financií by mal viac dbať na to, do čoho vráža peniaze, ale inak sa nevyskytli žiadne kontroverznejšie komentáre.

O zábavu v snemovni sa dnes postaral aj prezident Miloš Zeman, ktorý vo svojom prejave naznačil, že Babišova úloha nájsť dostatočné rezervy na splnenie vládnych sľubov do štyroch mesiacov, kedy sa bude prerokovávať štátny rozpočet, hraničí takmer s nemožným. Vyjadril to však jemu vlastným spôsobom. "V tomto prípade bude všetko v poriadku a my pána Babiša navrhneme na Nobelovu cenu za ekonómiu," uviedol na margo jeho prípadného úspechu.

Ani tieto ironické slová však nemenia nič na tom, že Andrej Babiš bol v januári podľa jedného z prieskumov najobľúbenejším politikom v Česku. Jeho aktivity hodnotilo pozitívne až 59 percent respondentov.

Babiš už na poste financmajstra stihol avizovať, že výdaje ministerstva budú prechádzať väčšou kontrolou. Nariadil, aby všetky výdavky úradu nad 50 000 korún posudzoval prvý námestník a výdavky nad pol milióna on sám. Cieľom je zabezpečiť efektívne hospodárenie s verejnými prostriedkami.

Do pozoru dal aj poľských výrobcov potravín, ktorí sa po nástupe Babiša do funkcie podpredsedu českej vlády boja najhoršieho. Očakávajú, že majiteľ poľnohospodársko-priemyselnej skupiny Agrofert ich bude s pomocou koaličných partnerov chcieť všetkými prostriedkami vytlačiť z českého trhu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu