Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ryanovi (19) praskli nervy: Baby sa mu posmievali, že vyzerá ako Harry Potter, skončili strašne!

Ryan Walker a jeho obeť Emma po útoku.
Ryan Walker a jeho obeť Emma po útoku. (Zdroj: Daily Mail)

SOUTHAMPTON - Šikanovaný britský tínedžer skončil vo väzení na štyri a pol roka po tom, čo jedno dievča bodol do tváre nožom a ďalšiemu buchol hlavu o múr. Dôvod bol veľmi prozaický, dovolili si vysmievať sa mu prezývkou Harry Potter a jeho pohár trpezlivosť tým pretiekol.

Ryan Walker sa s krátkymi hnedými vlasmi a okuliarmi podobá na herca Daniela Radcliffa, ktorý stváril mladého čarodejníka v obľúbenej filmovej ságe o Harrym Potterovi. Britskému mladíkovi sa však toto porovnávanie veľmi nepáčilo a po čase ho mal plné zuby.

Keď sa Ryan vracal z nákupov s matkou do rodinného bytu, musel prejsť okolo 15-ročnej Emmy Keebleovej a 16-ročnej Leah Pearceovej, ktoré sedeli na schodoch. Jedno z dievčat sa dotklo jeho tašky a slovne ho napadlo tým, že mu opäť pripomenulo jeho podobnosť s Harrym Potterom.

V tej chvíli prestal Ryan normálne uvažovať a posadol ho hnev. Vybehol do bytu, vzal fľašu s vodou a hodil ju do dievčat. Potom sa vrátil hore ešte raz, vyzbrojil sa nožom na zeleninu a vybral sa do miestneho parku s vedomím, že tínedžerky ho budú nasledovať.

Leah bodol do tváre tak silno, že sa čepeľ noža zlomila o jej lícnu kosť. Emmu si podal sériou úderov a kopancov, aby jej napokon buchol hlavu o múr. Zatknutiu sa nijako nevyhýbal a sám svoj čin opísal ako monštruózny. Priznal sa k tomu, že dievčatá zranil úmyselne.

Podľa sudcu sa síce školáčky zachovali nezdvorilo, ale nebol to žiadny dôvod na to, aby im mladík zámerne a plánovane fyzicky ublížil. Ryan Walker si preto odsedí vo väzení štyri a pol roka. To sa však stále zdá málo Leahinej matke, ktorá uviedla, že jej dcéra bude mať na tvári jazvu ešte niekoľko rokov.

"Nemyslím si, že to bol dostatočný trest za to, čo urobil. Pripustil, že vyletel a to bola posledná kvapka. S ohľadom na to, ako zaútočil na dievčatá, sa domnievam, že je nebezpečný," dodala po pojednávaní pre denník Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu