Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zimné búrky spôsobili problémy aj na juhu Spojených štátov

Zimné búrky spôsobili problémy aj na juhu Spojených štátov Zobraziť galériu (4)
Zimné búrky spôsobili problémy aj na juhu Spojených štátov (Zdroj: SITA)

ATLANTA - Prudká zimná búrka priniesla dnes intenzívne sneženie a mrznúci dážď aj na zvyčajne mierny juh Spojených štátov, od východného Texasu až po Severnú Karolínu.

V oblasti bolo len do ranných hodín miestneho času zrušených viac ako 2800 letov, prevažne v metropolitnej oblasti Atlanty, a stovky ďalších mali meškania. Bez elektriny zostali desaťtisíce domácností, uviedla stanica Fox News.      

Zimné búrky spôsobili problémy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na zľadovatených cestách zahynulo už najmenej päť ľudí, dvaja pri nehodách v Mississippi a traja v Texase. Neďaleko texaského Austinu zaznamenali hromadnú zrážku asi 20 vozidiel.

Meteorológovia varovali, že v niektorých častiach štátu Georgia, vrátane Atlanty, sa môže vytvoriť 2-2,5-centimetrová vrstva ľadu. V Južnej Karolíne by mohlo napadnúť do 23 centimetrov snehu.

Zimné búrky spôsobili problémy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

V postihnutých štátoch zostali dnes preventívne uzavreté stovky škôl a úradov. V štáte Georgia a priľahlých oblastiach Južnej Karolíny zostalo bez dodávok elektriny asi 63.000 domácností.

V oblasti Atlanty dnes nepremávali autobusy a regionálne vlaky vypravovali len v obmedzenom režime. Železničná spoločnosť Amtrak pozastavila železničné linky medzi viacerými južnými mestami a New Yorkom i prevádzku autovlaku medzi Virgíniou a Floridou. Búrka by sa mala z juhu presunúť aj na severovýchod USA.

Zimné búrky spôsobili problémy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu