Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Putin sa vyjadril k problémom pri štarte zimných olympijských hier!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

SOČI – Ruský prezident Vladimir Putin nemal žiadne pripomienky k slávnostnému otvoreniu zimných olympijských hier v Soči, uviedol dnes jeho hovorca Dmitrij Peskov, ktorý dodal v jeho mene, že menším lapsusom sa na podujatí takého rozsahu nedá vyhnúť.

"Ale ani tie nepokazili celkový dojem," dodal Peskov. Putinov hovorca priznal, že došlo k technickým chybám - nerozvinul sa napríklad jeden z olympijských kruhov. Peskov však vyzval brať do úvahy náročnosť použitej techniky i počet ľudí, ktorí zabezpečovali slávnostné otvorenie. Samotný hovorca ceremoniál oznámkoval jednotkou, lebo "treba byť slepcom alebo jedovatým kritikom, aby bol niekto nespokojným s takým predstavením". 

Podľa Peskova Putin všetkých autorov i účastníkov slávnostnej šou, vrátane športovcov, ktorí na štadión Fišt priniesli olympijský oheň, pozval v piatok večer do svojej rezidencie na pohár šampanského, aby sa im poďakoval. Pestrofarebný program s názvom "Rusko sníva" v podaní renomovaného režiséra Konstantina Ernsta, ktorého zloženie sa Rusom podarilo dokonale utajiť až do poslednej chvíle, sa začal o 20.14 h miestneho času predstavením azbuky. Organizátori si pripravili pre každé písmenko niečo z ruskej histórie. Nasledovalo predstavenie najdôležitejších okamihov ruských dejín, či prírodných krás.

Počas prvej časti slávnosti sa však pritrafil aj prvý menší problém, keď sa jedna z veľkých snehových vločiek, ktoré sa mali zmeniť na olympijské kruhy, neotvorila. Nad hlavami ľudí sa tak zjavili iba štyri kruhy, chýbal posledný z nich symbolizujúci americký kontinent. Britská spoločnosť BBC o tom napísala: "Žiarivú trojhodinovú šou poznačil trapas z úvodu. Akoby náhodou sa neotvoril olympijský kruh reprezentujúci americký kontinent. Diváci v Rusku to však nevideli, nepodarok nahradil televízny záznam."

Podľa agentúry Sinchua "skvelý dojem nepokazila ani technická nedokonalosť, keď sa neotvoril jeden z olympijských kruhov".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu