Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Merkelová: Hanlivé slová americkej diplomatky sú neprijateľné

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Nemeckej kancelárky Angely Merkelovej sa dotkli vulgárne slová americkej prominentnej diplomatky Victorie Nulandovej, ktoré adresovala Európskej únii. Podľa šéfky nemeckej vlády sú jej výroky "absolútne neprijateľné".

"Kancelárka považuje tieto poznámky za absolútne neprijateľné a chce zdôrazniť, že pani (Catherine) Ashtonová vykonáva svoju prácu mimoriadne dobre," uviedla hovorkyňa Merkelovej kabinetu Christiane Wirtzová v narážke na šéfku zahraničnej politiky EÚ.

Nulandová nelichotivé slová na adresu EÚ povedala počas krátkeho telefonátu s americkým veľvyslancom na Ukrajine Geoffreym Pyattom o politickej kríze na Ukrajine. V ňom sa vyslovila za účasť Organizácie Spojených národov na jej riešení. EÚ aj USA sú zapojené do snáh o ukončenie problémov krajiny.

"To by bolo skvelé, myslím, pomôcť to zlepiť, s pomocou OSN, však viete, sr*ť EÚ (f**k the EU)," hovorí Nulandová. Veľvyslanec s ňou súhlasí: "Presne, musíme ale spraviť niečo, aby to vydržalo pohromade... Pretože Rusi to budú určite chcieť torpédovať". Záznam z telefonátu sa neskôr objavil na internetovej stránke YouTube.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu