Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Masívny požiar v Kladne: S plameňmi bojujú desiatky hasičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA/KLADNO - Najmenej osem ľudí sa dnes priotrávilo dymom pri rozsiahlom požiari, s ktorým už hodiny bojuje v stredočeskom Kladne viac ako tucet požiarnických jednotiek. Šiestich z nich previezli do nemocnice, informovali české elektronické médiá.

Na mieste požiaru platí tretí stupeň poplachu, zásah hasičov bude podľa hovorkyne stredočeských hasičov trvať najmenej do sobotňajšieho rána.

Horí v dvojposchodovej budove niekdajších mraziarní, v ktorej bol uskladnený polystyrén. Aktuálne zloženie ovzdušia preto monitorujú pracovníci alarmovaného chemického laboratória. Šťastím v nešťastí je skutočnosť, že inkriminovaný areál neleží v bezprostrednej blízkosti obytných objektov.

Príčiny požiaru, ktorý zasiahol budovu spájajúcu vrátnicu do areálu a nový mraziarenský box na pečivo, ktorý patrí medzi najväčšie zariadenia svojho druhu na starom kontinente, budú predmetom vyšetrovania polície. Jej kladnianska hovorkyňa predbežne nevylúčila ani cudzie zavinenie, ani nedbalosť. Potvrdila, že materiálne škody sa odhadujú na rádovo milióny Kč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu