Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri tomto sa budú modliť aj ateisti: Dom zmizol v sekunde, pane Bože, snáď v ňom nikto nebol!

Zábery na skazu v Taliansku Zobraziť galériu (2)
Zábery na skazu v Taliansku (Zdroj: YouTube)

TRAMÍN - Obyvatelia Tramínu na severe Talianska ďakujú všetkým svätým, že sa nestali obeťami skazy, ktorá sa minulý týždeň prehnala ich mestečkom. Z útesu týčiacom sa nad 300-ročným sedliackym domom sa vtedy odtrhli tri gigantické kusy skaly a rútili sa svahom, pričom brali so sebou všetko, čo sa im dostalo do cesty. Miestni odhadujú škody na milióny eur.

V utorok 21. januára sa z útesu v mestečku Tramín uvoľnilo asi 4 tisíc kubických metrov skaly, ktoré sa v podobe troch obrích balvanov rútili dole svahom. Jeden z nich sa prehnal stodolou 300-ročného sedliackeho domu a zanechal po sebe len hlbokú ryhu v zemi a množstvo trosiek. Ďalší zrovnal so zemou časť miestnych vinohradov a zastavil sa až v neďalekom poli.   

Pri tomto sa budú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Tretí úlomok ostal stáť len pár metrov od samotného rodinného domu, čo jeho obyvatelia považujú za hotový zázrak. Aj vďaka tomu pri hrozivo vyzerajúcej pohrome nik neutrpel zranenia. Oblasť však museli napriek tomu evakuovať. Podľa geológov totiž môže hroziť zosuv ďalších kusov skál, čo by už nemuselo ostať bez vážnejších následkov.

Poškodený majetok patrí katolíckemu rádu servítov a spravuje ho Barón Phillipp von Hohenbuhel. Ten škody vyčíslil až na milióny eur. Na internete sa už objavili aj letecké zábery z miesta nešťastia, ktoré zachytávajú ničivú stopu obrích balvanov.

Obrie balvany v Taliansku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu