Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ničivé peklo v domove dôchodcov: Neprežilo zrejme až 32 ľudí, seniori nemali šancu!

Požiar domova dôchodcov v Kanade Zobraziť galériu (12)
Požiar domova dôchodcov v Kanade (Zdroj: SITA)

L'ISLE-VERTE - Pri štvrtkovom ničivom požiari v domove pre seniorov v Kanade pravdepodobne zomrelo 32 ľudí. Uviedla to dnes podľa agentúr Reuters a AP polícia. Potvrdených bolo doteraz osem usmrtených a nezvestných ďalších 24 ľudí. Tých úrady pokladajú za mŕtvych.

Desivý požiar vypukol vo štvrtok skoro ráno v trojpodlažnom drevenom domove dôchodcov v malom mestečku L'Isle - Verte v provincii Quebec. Dve desiatky ľudí sa záchranárom podarilo previezť do bezpečia.

Požiar domova dôchodcov v
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Hasiči podľa úradov videli a počuli v horiacej budove ďalších starých ľudí, invalidov, ktorí neboli schopní sa zachrániť. Medzi nezvestnými boli aj vozičkári alebo osoby s inak sťaženým pohybom. Väčšina obyvateľov domova bolo starších ako 85 rokov. V mieste tragédie panovali veľmi nízke teploty, ktoré poklesli až k mínus 22 stupňom Celzia.

Požiar domova dôchodcov v
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Všetka voda, ktorú hasiči použili, tak ihneď zmrzla a sťažovala im prácu. Ľad bol údajne na niektorých miestach hrubý až 60 centimetrov. Podmienky boli údajne natoľko extrémne, že jednotlivé tímy polície, hasičov a patológov mohli pracovať len v 45-minutových smenách.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu