Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čechov ničí poľadovica: V Ústí sa zrazilo 11 áut, v Prahe stojí 8 liniek MHD

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR, SITA, internet)

PRAHA – Vodiči v celom Česku sa dnes musia po nočnom snežení pripraviť na šmykľavé cesty, píše spravodajský server iDNES.cz. V Prahe už kvôli poľadovici stojí osem liniek autobusov v časti mesta na ľavom brehu Vltavy, na mnohých miestach republiky dochádza k haváriám áut.

Hromadná nehoda skomplikovala dopravu napríklad v Ústí nad Labem, problémy sú tiež v Prahe na Smíchove. Vlaky premávajú bez ťažkostí.  Dopravný podnik hlavného mesta Praha zastavil kvôli poľadovici premávku liniek v oblasti Strahova, Vypichu, Petřín, Motola, Európskej, Hanspaulky a Šmukýřky.

Problémy sú napríklad aj na spojnici Liberca s Prahou, teda na cestách R35 a R10. Pri jazde z kopca pri Jeřmaniciach narazilo auto smerujúce na Prahu do ľavého zvodidla, pravý jazdný pruh je prejazdný. Neďaleko odtiaľ v opačnom smere nabúralo osobné auto a tvoria sa kolóny. Ďalšie auto narazilo do zvodidla pri Mnichovom Hradišti v smere na Turnov, opisuje situáciu internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Vodičom na R10 hrozí tiež poľadovica pri Benátkach nad Jizerou a tradične šmykľavý nájazd na pražskú diaľnicu pri Turnove. Z Klíšskej ulice v Ústí nad Labem je hlásená zrážka 11 áut, ulica je neprejazdná. Ďalšia havária sa stala aj na Kekulovej ulici, ale ani jedna z nich si nevyžiadala ranených.

Podľa informácií od cestárov z jednotlivých regiónov je na vozovkách skôr len kašovitý sneh, predovšetkým vo vyšších polohách. Inak sú cesty holé a mokré. V niektorých oblastiach - napríklad v  Ústeckom, Pardubickom alebo Moravskosliezskom kraji - sa však môžu motoristi stretnúť aj s poľadovicou. V Plzenskom a Olomouckom kraji sa objavujú navyše i hmly.

Vlaková doprava nemá kvôli počasiu žiadne problémy.  V Českej republike ojedinele stále sneží alebo prší, zrážky môžu pri nízkych teplotách namŕzať. Okolo 08.30 h sa teploty v celej ČR pohybovali maximálne na bode mrazu. Meteorológovia varovali, že na celom území ČR sa bude v utorok od severu ochladzovať a dážď sa bude postupne všade meniť na sneženie. Pod vplyvom ochladzovania mokrého zemského povrchu sa tvorila poľadovica predovšetkým v nočných hodinách z utorka nadnes. Odborníci však čakávajú, že aj v priebehu nasledujúcej noci sa bude na neošetrených cestách tvoriť poľadovica, uvádza server iDNES.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu