Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Streľba v USA: Chlapec (12) strieľal do spolužiakov, dvoch ťažko zranil

 Dvanásťročný chlapec strieľal do spolužiakov, dvoch ťažko zranil Zobraziť galériu (3)
Dvanásťročný chlapec strieľal do spolužiakov, dvoch ťažko zranil (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Dvanásťročný chlapec spustil v utorok streľbu do dvoch svojich spolužiakov na základnej škole v meste Roswell v americkom štáte Nové Mexiko. Informovali o tom miestne médiá, na ktoré sa odvolávala tlačová agentúra DPA.

Očití svedkovia na základnej škole Berrendo v meste uviedli, že videli, ako žiak strelil iného chlapca do tváre. Vek obete nie je známy a zverejnené nebolo ani meno. Trinásťročné dievča Kendal Sandersovú trafil páchateľ do ruky, uviedla rodina novinám Albuquerqe Journal.

Obidve obete previezli letecky do nemocnice v Lubbocku v Texase. Chlapec sa nachádza v kritickom stave a stav Sandersovej sa zlepšil, teraz ho lekári označujú ako vážny.

 Dvanásťročný chlapec strieľal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Guvernérka amerického štátu Nové Mexiko Susana Martinezová informovala na tlačovej konferencii, že strelec má 12 rokov a je v policajnej väzbe.

Podľa policajného šéfa Nového Mexika Peteho Kassetasa vzal strelca do väzby nadporučík štátnej polície, ktorý práve v čase zločinu vysadil pred školou svoje dieťa. Polícia je presvedčená, že páchateľ konal sám.

 Dvanásťročný chlapec strieľal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Žiačka ôsmej triedy na uvedenej škole povedala novinám Albuquerque Journal, že strelec do nej náhodou narazil, keď sa ponáhľal do školskej telocvične. Dodala, že videla, ako vyťahuje brokovnicu z puzdra na hudobný nástroj.

Podľa internetovej databázy stoptheshootings.org, ktorá zaznamenáva streľby na školách, došlo v USA od roku 1992 k 387 streľbám na školách. Jedna z najhorších sa odohrala v decembri 2012, keď na základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut zastrelil páchateľ Adama Lanza 20 malých detí a šesť pedagógov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu