Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Holandské úrady nariadili stiahnuť z predaja 11 000 výrobkov z konského mäsa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

AMSTERDAM - Holandské úrady nariadili piatim holandským spoločnostiam, aby stiahli z predaja vo Francúzsku 11.000 nesprávne označených potravinových produktov z konského mäsa. Oznámilo to dnes holandské ministerstvo hospodárstva.

Mäso do Holandska prišlo cez Belgicko v období od januára do októbra 2013 a väčšina z neho bola už s najväčšou pravdepodobnosťou skonzumovaná. Mäso bolo nesprávne označené ako hovädzie a nebolo určené na konzumáciu, citovala agentúra Reuters z listu ministerstva poslancom parlamentu.

Výzva úradov na stiahnutie podozrivého konského mäsa súvisí s minulomesačným zatknutím 21 osôb - obchodníkov s dobytkom, mäsiarov a veterinárom vo Francúzsku - pre podozrenie z ilegálneho predaja 200 kusov koní pochádzajúcich zo športového chovu a z chovu pre využitie vo farmaceutickom priemysle.

Škandál s predajom konského mäsa sa prevalil už vlani v januári, keď konské DNA zachytili kontrolóri v mrazených hamburgeroch v predaji v Írsku a Británii, ktoré sa tam dostalo pravdepodobne z Rumunska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu