Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poprava násilníka v Oklahome: Predavača ubil na smrť bejzbalovou pálkou

Michael Lee Wilson
Michael Lee Wilson (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Úrady v americkom štáte Oklahoma popravili v noci na dnešok černocha, ktorý bol aj so svojimi komplicmi pred rokmi odsúdený za ubitie vedúceho predajne bejzbalovou pálkou počas lúpežného prepadnutia. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním sa na správu väzníc. Bola to prvá tohtoročná poprava v Oklahome a druhá v Spojených štátoch.

Michael Lee Wilson (38) bol vyhlásený za mŕtveho v 01:06 SEČ po tom, čo mu bola vo väznici McAlester zasunutá smrtiaca injekcia. "Chcem povedať, že mám všetkých rád. Sloboda je sloboda. Mám rád svet. Majte radi mojej dcéry za mňa. Vždy mi budete chýbať. Cítim, ako mi horí telo," vyhlásil pred smrťou.

Ide už o tretieho muža popraveného kvôli zavraždeniu Richarda Yost, ubitého na smrť v obchode v Tulse v februári 1995. Spútanú obeť lupiči najprv napchali do chladiaceho boxu, než sa vrátili s hliníkovou pálkou a bezmocného muža ubili.

Dvaja Wilsonovi spoločníci boli popravení v rokoch 2009 a 2011, tretí kumpán bol v čase spáchania zločinu neplnoletý, a tak vyviazol s doživotím bez možnosti prepustenia. Wilson, ktorý býval Yostovým kolegom v práci, si ako posledné jedlo doprial pizzu, granátové jablko a sladkú tyčinku. Prvá tohtoročná poprava v USA sa odohrala tento týždeň na Floride.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu