Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hviezdny Rodman si uctil najlepšieho kamoša Kima, zaspieval mu Happy Birthday

Denis Rodman a Kim Čong-un
Denis Rodman a Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG - Bývalý slávny americký basketbalista Dennis Rodman zaspieval dnes severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi narodeninovú pieseň "Happy Birthday", potom v športovej hale na štadióne v Pchjongjangu odohral exhibičný zápas s niekdajšími hviezdnymi hráčmi NBA.

Rodman uviedol, že to bola súčasť jeho "basketbalovej diplomacie" voči Severnej Kórei, čo však Spojené štáty ostro kritizovali. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Rodman (52) venoval dnešný zápas svojmu "najlepšiemu priateľovi" Kimovi, ktorý spolu so svojou manželkou a ďalšími vysokopostavenými predstaviteľmi a ich manželkami sledovali športové výkony zo sedadiel v špeciálnej zóne.

Dav približne 14.000 ľudí hlasno tlieskal, keď Rodman spieval text narodeninovej piesne. Vodca KĽDR má okolo 30 rokov - narodil sa 8. januára, ale presný rok nie je známy. Spolu s Rodmanom prišli ukázať svoj športový talent takí bývalí hviezdni hráči NBA (americkej Národnej basketbalovej asociácie) ako Kenny Anderson, Cliff Robinson a Vin Baker. V zostave boli tiež Craig Hodges, Doug Christie, Charles D. Smith a štyria hráči streetballu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu