Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Strateného syna našli vďaka mrazivým záberom z Ameriky!

Nicholas Simmons sa zahrieva iba pár blokov od Kapitola. Zobraziť galériu (3)
Nicholas Simmons sa zahrieva iba pár blokov od Kapitola. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Sila fotografickej výpovede je neodškriepiteľným faktom, ale občas dokáže človeka emocionálne nabudiť nielen kvôli svojej estetickej kráse, ale aj pragmatickému obsahu. Obzvlášť, ak na nej zrazu náhodne nájdete svoje milované dieťa, ktoré odišlo z domu a polícia po ňom zatiaľ pátrala bezvýsledne.

Nicholas Simmons (20) zmizol z domu svojich rodičov v malom mestečku na severe štátu New Yorku na Silvestra. Nezobral si so sebou nič, ani peňaženku, ani mobilný telefón. O štyri dni neskôr ho zachytila fotografka agentúry Associated Press, ktorá robila ilustračné snímky chladného počasia, ktoré USA postihlo. Mladík sa na záberoch chúli do deky a zohrieva horúcou parou, ktorá vychádza z potrubia iba pár blokov od Kapitolu vo Washingtone.

Keď jeho rodičia Paul a Michele zbadali synovu fotografiu v nedeľu ráno v denníku USA Today, ich srdce hneď podskočilo. Otázky okolo toho, prečo mladík odišiel z domu a ako sa dostal až do Washingtonu, zostávajú síce stále nezodpovedané, ale jeho matka vyjadrila na Facebooku úľavu nad tým, že vedia, kde sa ich dieťa nachádza a že žije. Mohlo totiž trvať celé mesiace, kým by o ňom dostali nejakú správu, ak vôbec.

Strateného syna našli vďaka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Za tento dar z nebies rodina vďačí Jacquelyn Martinovej, ktorá to mala pôvodne namierené do Bieleho domu, ale keďže prezident Barack Obama sa stále zdržiaval na dovolenke na Havaji, rozhodla sa radšej zacieliť svoj objektív na dôsledky chladného počasia a vybrala si oblasť, kde sa často schádzajú bezdomovci. "Zarazilo ma, aký bol mladý. Predstavila som sa a potriasla mu rukou. Povedal, že sa volá Nick," uviedla Martinová.

Na druhý deň sa fotografie ocitli aj v novinách USA Today, ktoré reportérku kontaktovali s tým, že chlapca spoznala jeho rodina a snaží sa ho nájsť. Je si istá, že ide o ich syna, ktorý je nezvestný už štyri dni. Polícia potom mladíka vypátrala a vzala ho do nemocnice. Do Washingtonu si poňho prišli jeho otec a brat a s Nicholasom si všetko vyjasnili.

Podľa Martinovej táto epizóda môže novinárom poslúžiť ako pripomienka, že každý človek, s ktorým sa stretnú, má svoj príbeh. "Je naozaj potešujúce vidieť, že fotografia môže urobiť hmatateľný rozdiel v niečom živote. To, čo sa stalo, je naozaj úžasná vec. Som šťastná, že fotografia dokázala pomôcť zjednotiť túto rodinu," dodala.

Strateného syna našli vďaka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu