Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čech vykúpil celé svetoznáme múzeum: Bizarné exponáty nám budú na dosah!

Čech sa stal novým majiteľom týchto nepodarkov Zobraziť galériu (3)
Čech sa stal novým majiteľom týchto nepodarkov (Zdroj: int)

NORFOLK - Výhodná kúpa či vyhodené peniaze? Budúcnosť múzea voskových figurín v Británii, ktoré sa pre nepodarené podobizne pýši prívlastkom "najhoršie", bola v troskách a hrozilo, že vyše stovka "svetových hviezd" skončí v zabudnutí. Do ich osudu však nečakane vkročil záhadný muž z Česka, ktorý sa rozhodol figuríny od bývalých majiteľov odkúpiť a so zbierkou tých najnevydarenejších exponátov má vraj doma veľké plány.

Tajomný kupec chcel ostať v anonymite. Jeho meno neprezradili ani predajcovia Jane (83) a Peter Hayes (86), ktorí bizarné múzeum prevádzkovali dlhých 58 rokov. Na verejnosť prenikla iba jediná informácia a to, že záhadný muž pochádza z Česka. Známa nie je ani presná suma, akú manželom za celkom 150 nepodarkov, vysolil. Podľa prechádzajúcich aukcií by sa však mohla vyšplhať na približne 12 tisíc libier (vyše 14 tisíc eur).

Victoria a David Beckhamovci - akoby im z oka vypadli.
Zobraziť galériu (3)
Victoria a David Beckhamovci - akoby im z oka vypadli.  (Zdroj: int)

Medzi figurínami, ktoré sú od verných kópii slávnych hviezd na míle ďaleko,  je napríklad nevydarená  podobizeň známeho futbalistu a miláčika žien Davida Beckhama, kráľa popu Michaela Jacksona, či nebohej princeznej Diany so synom Williamom. Ako Čech s týmito "hodnotnými" kúskami naloží, je vo hviezdach. V Norfolku, kde múzeum sídlilo, sa však povráva, že figuríny plánuje upraviť a otvoriť podobnú atrakciu v Česku.

Nepodarená podobizeň Michaela Jacksona.
Zobraziť galériu (3)
Nepodarená podobizeň Michaela Jacksona.  (Zdroj: int)

Ak by sa tak stalo, ostáva len dúfať, že jeho múzeum čaká lepšia budúcnosť ako to britské. Práve kvôli posmechu zo strany návštevníkov ho totiž manželia museli v roku 2012 natrvalo zatvoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu