Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Hrozivý pád budovy neprežilo 14 robotníkov: Bolo to ako zemetrasenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PANADŽÍ – Rozostavaná päťposchodová budova v juhoindickom štáte Goa sa dnes zrútila. Pri nešťastí zahynulo najmenej 14 robotníkov a sú obavy, že desiatky ďalších zostali uväznené pod troskami. Informovala o tom agentúra DPA.

  Na stavenisku v meste Canacona, približne 70 kilometrov od štátneho hlavného mesta Panadží, bolo v čase pádu budovy vyše 50 robotníkov, napísala tlačová agentúra IANS. Miestny policajt uviedol, že zachránili okolo 20 robotníkov a previezli ich do nemocnice. Podľa spravodajskej televíznej stanice NDTV je zrejme pod troskami uväznených až vyše 100 ľudí.

"Keď budova padala, bolo to ako zemetrasenie. Kvôli prachu však nebolo vidieť, čo presne sa stalo," povedal svedok. Hasiči a záchranári stále prehľadávajú sutiny, či v nich nenájdu živých ľudí. So záchrannou operáciou pomáha tiež armáda. "Záchranná operácia bude pokračovať aj cez noc. Sutiny budú odpratávať žeriavy a buldozéry," uviedol policajt. Príčina zrútenia budovy zatiaľ nie je známa.

Pády budov sú v Indii bežné, pretože obrovský dopyt po bytoch a nedostatočne prísne predpisy často posmeľujú staviteľov, aby siahli po podradných stavebných materiáloch či dostavali ďalšie, nepovolené poschodia. V septembri minulého roka sa zrútila obytná budova v meste Bombaj, pri nešťastí zahynulo viac ako 60 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu