Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dopravné nehody v Indii: Za jediný deň zahynulo vyše 40 ľudí

Nehoda autobusu v Indii
Nehoda autobusu v Indii (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Vyše 40 ľudí dnes zahynulo pri troch rôznych dopravných nehodách v Indii, čo zvýraznilo pretrvávajúce problémy krajiny v súvislosti s bezpečnosťou na cestách, uviedla tlačová agentúra Sinchua.

Najmenej 27 ľudí prišlo o život a 18 ďalších utrpelo zranenia, keď sa do hlbokej rokliny v západoindickom štáte Maháraštra zrútil autobus, ktorého vodič stratil nad vozidlom kontrolu. Prvé informácie hovorili o tom, že sa autobus pred pádom do rokliny zrazil s nákladným autom.

K havárii došlo aj v indickom štáte Uttarákhand, kde sa do rokliny hlbokej 200 metrov zrútilo vozidlo, pričom zahynulo 11 ľudí a štyria ďalší utrpeli zranenia.

Ďalšia smrteľná dopravná nehoda sa počas dnešného dňa stala v severoindickom štáte Pandžáb. Šesť ľudí zahynulo pod kolesami kamiónu, keď sa pokúšali dostať cez cestu.

Vo svetovom meradle dochádza na cestách v Indii k najvyššiemu počtu smrteľných nehôd. Každoročne si tam dopravné nehody vyžiadajú vyše 110.000 ľudských životov. Za väčšinu tragédií môže bezohľadná jazda, chabo udržiavané cesty a zastarané vozidlá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu