Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šialené vianočné nákupy na ministerstve: Nohavičky s bobrom a trenírky s vtákom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tn.cz)

PRAHA - Blíži sa koniec roka, a to je pravý čas na to, aby ministerstvá rýchlo minuli zvyšné milióny. A tak sa vypisujú nezmyselné tendre, prostredníctvom ktorých sa nakupujú ešte nezmyselnejšie veci, ako napríklad nohavičky s vyobrazeným bobrom.

České ministerstvo životného prostredia si nechá vyrobiť tisíc kusov spodnej bielizne s bobrom na dámskej a vtákom kormoránom na pánskej variante. Ide o súčasť zákazky na výrobu propagačných predmetov pre kampaň Česká príroda, uviedli včerajšie Lidové noviny. Ekológovia to kritizujú a upozorňujú na to, že peniaze sa mohli využiť zmysluplnejšie.

Zákazka s predpokladanou cenou maximálne 600 000 korún (cca 22 200 eur) je schválená na poslednú chvíľu, aby sa stihli vyčerpať peniaze z tohtoročného rozpočtu. Lehota na ponuky vypršala v stredu, zmluva by mala byť podpísaná do konca roka.

Popri zvyčajných propagačných predmetov, ako sú perá, pastelky, dáždniky, maľovanky alebo samolepky, je jej súčasťou spodná bielizeň s potlačou.

Ekologické združenia Hnutie Dúha nápad kritizuje. Jeho hovorca Jan Piňos ho označil za "úbohý". "Tie peniaze by sa dali využiť pre nesčíselné množstvo užitočných projektov v prospech prírody," uviedol. Poukázal aj na to, že rezort je prakticky stále riadený ODS. Súčasný minister bol námestníkom svojho predchodcu Tomáša Chalupu z ODS, s ktorým doteraz niektoré záležitosti konzultuje.

Čudácky musel Podivinský pred niekoľkými dňami vysvetľovať aj ďalší nákup na poslednú chvíľu. Rozhodol totiž o nákupe 130 nových áut za desiatky miliónov korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu