Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pri požiari textilky v Taliansku zahynulo minimálne sedem ľudí

Pri požiare textilky v Taliansku zahynulo minimálne sedem ľudí
Pri požiare textilky v Taliansku zahynulo minimálne sedem ľudí (Zdroj: YouTube)

RÍM - Najmenej sedem ľudí dnes zahynulo a ďalšie tri utrpeli zranenia pri požiari v odevnom závode v priemyselnej zóne pri talianskom meste Prato. Plamene usmrtili robotníkmi v nelegálnej ubytovni v továrni čínskych majiteľov, informovala agentúra Reuters. Podľa miestnych médií bolo v malých kartónových kójach nad skladom ubytovaných 11 ľudí.

Nešťastie okamžite vyvolalo otázniky nad pracovnými podmienkami v tomto a jemu podobných závodoch v oblasti, ktorá je preslávená veľkým množstvom čínskych textiliek, z ktorých mnoho funguje na pomedzí zákona, napísala agentúra Reuters

"Je to hanba pre všetkých z nás, pretože musíme zmeniť svoj pohľad na skutočnosť, aká naozaj je: Najväčšia koncentrácia nelegálnej pracovnej sily je v severnej a strednej Taliansku," poznamenal podľa Reuters guvernér Toskánska Enrico Rossi.

Prato, ktoré leží v Toskánsku v tesnej blízkosti Florencie, sa považuje za mesto s najväčšou koncentráciou čínskych imigrantov v Taliansku. V meste s 200 000 obyvateľov ich úrady zaregistrovali najmenej 15 000. Ďalšie tisícky tu zrejme žijú nelegálne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu