Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na krčmu v Glasgowe sa zrútil policajný vrtuľník: Počet obetí stúpol na osem!

Pád vrtuľníka Zobraziť galériu (4)
Pád vrtuľníka (Zdroj: SITA)

GLASGOW - Najmenej osem mŕtvych si v piatok večer vyžiadal pád policajnej helikoptéry na strechu preplneného baru v centre škótskeho mesta Glasgow. Podľa policajného šéfa Stephena Housa 14 ľudí utrpelo vážne zranenia a museli ich hospitalizovať. O život prišli piati hostia baru Clutha Pub, ktorý zostal po nehode v troskách. Zahynul aj pilot helikoptéry a dvaja policajti na jej palube.

Príčina zrútenia stroja sa vyšetruje, podľa odborníkov ale mohlo ísť o nepodarené núdzové pristátie kvôli poruche motora.

Návštevníkov v bare The Cluth sa zmocnila panika. Mnohým z nich sa ho húfne podarilo po incidente opustiť. Mnoho ďalších ale v nízkej budove uviazlo. Podľa hasičov bol dom nestabilný, takže ľudia v bare boli stále vo veľkom ohrození.

"Všetci sa musíme pripraviť na to, že tu pravdepodobne budú mŕtvi," upozornil dopredu škótsky premiér Alex Salmond.

Malý vrtuľník Eurocopter typu EC 135 T2 sa v centre tretieho najväčšieho britského mesta zrútil v piatok pred polnocou, asi o 22:30 miestneho času (23:30 SELČ). V tú dobu v bare hrala miestna hudobná skupina Esperanza, jej členovia vyviazli bez zranení. Podľa svedkov stroj po páde neexplodoval, a budova tak nezačala horieť.

Na mieste sa okamžite zišli sanitky a najmenej 15 hasičských áut - okolo 125 hasičov na mieste zasahovalo celú noc a v zásahu pokračujú aj teraz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu