Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štrajk pilotov v Belgicku: Zrušené desiatky letov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgický vlajkový dopravca Brussels Airlines musel v pondelok a utorok zrušiť niekoľko desiatok letov, k čomu ho donútili štrajkujúci piloti.

Tí v neohlásenom proteste pokračujú už druhý deň, keďže nočné rokovania medzi vedením a odbormi sa neskončili dohodou. Pondelňajšie rušenie postihlo asi stovku letov, čo predstavuje zhruba polovicu bežného počtu.

Aerolínie v utorok ráno informovali o zrušení ďalších 71 letov obsluhujúcich bruselské letisko, a to prevažne spojenia s európskymi destináciami, ale aj s New Yorkom či Nairobi. Ešte v pondelok ponúkli postihnutým cestujúcim výmenu leteniek alebo vrátenie peňazí, pričom ich tiež požiadali, aby sledovali aktuálny vývoj na internete.

Piloti protestujú proti úspornému programu, na ktorom sa odbory dohodli s vedením počas minulého roka. Jeho súčasťou je totiž odchod ôsmich kolegov starších ako 58 rokov do dôchodku. Podľa vyjadrenia jedného z odborárov, ktorého citovala tlačová agentúra Belga, sa v pondelok do štrajku zapojilo približne 80 percent pilotov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu