Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Mrazivá spoveď matky vrahyne: Nechcem zomrieť, nie dnes, prosila najstaršia dcérka!

Bianca sa po zabití detí pokúsila o samovraždu
Bianca sa po zabití detí pokúsila o samovraždu (Zdroj: Youtube, abendzeitung-muenchen.de)

LANDSHUT - Výpoveď, z ktorej behá mráz po chrbte! V nemeckom Landshute dnes začal proces s predavačkou Biancou, ktorá presne pred rokom zabila svoje tri malé deti a pokúsila sa o život pripraviť aj seba. Štvormesačné dvojičky a 6-ročnú dcérku zniesla z tohto sveta s chladnokrvnosťou, nad akou sa nejednej matke pozastavuje rozum. Na súde dnes opísala všetky detaily z osudného dňa, kedy sa rozhodla o "spoločnú samovraždu".

Na krajskom súde v Landshute dnes pojednávali prípad, ktorý pred rokom otriasol celým Nemeckom. Pred senát sa postavila predavačka Bianca T. obžalovaná z vraždy dcérky Anna-Ley a zabitia 4-mesačných dvojičiek Fabiana a Lisy. Na pojednávaní do posledného detailu opísala, čo presne sa v osudný deň stalo.

Biance sa hrozivý plán zrodil v hlave v čase, keď jej partner a otec dvojičiek Norman začal trpieť vážnymi depresiami, ktoré ho dostali až do psychiatrickej liečebne v Taufkirchene. Spolu s deťmi ho v osudný deň bola v nemocnici navštíviť a snažila sa ho presvedčiť, aby sa s nimi vrátil domov. Všetko úsilie však bolo márne. Norman sa k rodine vrátiť nechcel. "Chcela som ho chytiť za ruku, no nereagoval. Vždy som videla v jeho očiach lásku, teraz však boli prázdne. Povedal len: Pusť ma, ja sem patrím," opísala Bianca chvíle, kedy rozhodla skoncovať so životom detí i tým svojim.

Matka troch detí so slzami v očiach opísala pocity, ktoré ňou v tých chvíľach lomcovali. "Cítila som bolesť, obavy a hlavne osamelosť.  Bolo mi jasné, že to už ďalej nezvládnem," vyznala sa. Jej cieľ bol vtedy jasný - chcela zomrieť. Bianca mala v pláne odviezť sa na letisko v Mníchove a skočiť zo strechy nadzemného parkoviska. Po ceste tam však začala uvažovať nad tým, kto sa postará o jej tri deti a rozhodla sa, že na druhý svet ich radšej vezeme so sebou.

Všetci dnes zomrieme

Zúfalá žena, ktorú príbuzní vnímali ako milujúcu matku, zabočila do lesa a svojej najstaršej dcérke povedala: "Dnes všetci zomrieme," na čo jej vystrašené dievčatko odpovedalo: "Mami ja nechcem umrieť. Nie dnes, možno zajtra." Bianca však už nechcela dlhšie čakať. Domnievala sa, že by to len predlžovalo ich trápenie. Vzala preto podbradník jednej z dvojičiek a malú Anna-Leu ním zadusila. "Povedala som jej, že tam za ňou prídem aj s jej súrodencami a budeme tam všetci spolu," opisovala na súde.

Keď dievčatko prestalo dýchať, zúfala matka udusila aj dvojičky. Ako sama opísala, obom niekoľko minút držala nos i ústa, aby sa nemohli nadýchnuť. Bezvládne telíčka súrodencov nakoniec hodila do kufra auta a partnerovi napísala SMS, v ktorej sa ku všetkému priznala, píše denník Bild. Norman okamžite zalarmoval políciu. Ako náhle Bianca uvidela, že muži zákona sú jej v pätách, namierila si to na diaľnicu, kde s úmyslom spáchať samovraždu autom vrazila v plnej rýchlosti do zvodidiel. Vážnu nehodu však prežila.

Presná príčina smrti všetkých detí nie je ani dnes, rok po incidente, objasnená. V prípade smrti staršej dcérky Anna-Ley išlo podľa obžaloby o vraždu. Dvojičky Fabian a Lisa však zrejme zahynuli až na následky vážnej dopravnej nehody. Ide preto vraj "len" o zabitie. "Najradšej by som všetko vrátila späť," kajala sa matka na súde. Doživotný trest Bianca pravdepodobne nedostane. Zvyšok života by mala stráviť na psychiatri tak, ako jej partner, ktorého nezáujem bol spúšťačom celej tragédie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu