Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Florida má najhoršieho "superhrdinu" na svete: Pácha kuriózne zločiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

MIAMI - Väčšina superhrdinov bojuje proti zločinu. Muž z Floridy, ktorého účet na Twitteri ho opisuje ako "najhoršieho superhrdinu na svete," naopak zločiny pácha. A o všetkých nezabúda informovať, napísal denník The Economist.

Niekedy ide len o drobné priestupky (Muž z Floridy bol pristihnutý, ako si vo zverimexe strká hada do nohavíc). Niekedy sa uchýli k násiliu (Muž z Floridy mieril poloautomatickou zbraňou na hada, postrelil močiaceho priateľa). Niektoré prekračujú pravidlá verejnej mravnosti (Muž z Floridy sa sprchoval nahý záhradnou hadicou v stredoškolskom kampuse). A niekedy sú svojím spôsobom i romantické (Muž z Floridy prišiel na pomoc opitej žene, ktorá spadla z lavičky v parku. Nasledoval verejný sex).
   
Väčšina superhrdinov je fiktívnych. Muž z Floridy je skutočný - teda svojím spôsobom. Ide o pseudonym, pod ktorým jedna alebo viac osôb posiela na Twitter linky na príbehy o podivných a bizarných zločinoch v najslečnejšom americkom štáte, o ktorých informovali miestne médiá.
   
Florida nevedie americké štatistiky zločinnosti, ale jeden primát drží: priestupky, ktoré Floridania páchajú, sú často značne kuriózne. Ročná analýza správ tlačovej agentúry AP z kategórie bizarnosťou zistila, že Florida ich poskytla oveľa viac než ostatné štáty. Bola medzi nimi napríklad správa: "Muž so spacákom na hlave sa pokúsil vylúpiť banku," alebo: "Floridský víťaz v lotérii chce otvoriť nudistický ranč."
   
Odpoveď na otázku, prečo tomu tak je, nie je ľahká. Edna Buchananová, ktorá získala Pulitzerovu cenu za písanie súdničiek pre denník Miami Herald, vidí vinu v počasí - a pripomína napríklad vraždy v rodine vyvolané hádkou o to, kto bude sedieť najbližšie pri vetráku. Jej redakčný kolega a spisovateľ Dave Barry je menej zdvorilý. "Máme tu veľa sprostých ľudí," vyhlasuje. "Zdá sa to byť pravidlom. Nemôžete sa prisťahovať do nášho štátu, ak ste normálny."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu