Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalší útok šelmy v Rusku: Starček (80) kopal a hlavičkoval do medveďa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Osemdesiatročný pastier z ruského severného Kaukazu prežil útok medveďa. O život bojoval so šelmou kopancami a takzvanými hlavičkami, informovala dnes ruská agentúra RIA Novosti.

Jusuf Alčagirov z Kabardsko-balkarskej republiky síce vytiahol na medveďa nôž, ten mu ale zviera vyrazilo z ruky. Začal ho teda kopať a vrážať do neho hlavou. Medveď napokon hodil Jusufa zo zrázu a odišiel.

Pastiera nakrátko hospitalizovali s modrinami, uhryznutiami a štyrmi zlomenými rebrami. "Vyviazol som z toho ľahko. Zabil by ma, ak by som z boja cúvol," povedal starček pre miestnu televíziu.

RIA Novosti dodala, že medveď zaútočil na Jusufa minulý týždeň, médiá o tom ale informovali až dnes. Podľa nich sa miestni obyvatelia nechystajú medveďa vypátrať a zabiť, sú presvedčení, že s pastierom sa iba "pohral".

Ruské médiá začiatkom októbra informovali, že s medveďom bojoval o život aj 55-ročný Sibírčan z Jakutskej republiky. "Medveď na neho zaútočil vo chvíli, keď kŕmil kone. Muž ale zostal pokojný a čelil útoku. Vytiahol nôž, zviera niekoľkokrát bodol a zabil ho," citovali médiá miestnu políciu.

Muž utrpel početné zranenia na hlave a tvári. Previezli ho do nemocnice a podľa lekárov nebol v ohrození života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu